2024.03.29.

8bit.hu

8 bit hírszerzők portálja

2021-es TVC verseny indulói: Nebulus

A 2021-es TVC fejlesztői versenyre készült játék: Nebulus
A játékot Noel Persa (Geco) konvertálta Amstrad CPC-ről Videoton TV-Computerre.
Elméletileg felismeri a multichip hangkártyát, és használja is.
Irányítás:
1+3 – reset
ESC – szünet
Control+ESC – kilépés a játékból
Return/Enter – szünet vége
1 – 1 játékos
2 – 2 játékos
3 – zene ki/be
4 – hang effekt ki/be
m – váltja, hogy melyik hangcsatorna szóljon az 1-es mellett, alap beállítással az effektek nem hallatszanak a zene mellett, ha csak effekt van beállítva, akkor szól
ö+i – örök idő
ö+é – örök élet
ö+ü – sérthetetlenség
Irányítás: Q A O P Space / külső joy1 / belső joy

A Nebulus egy platformjáték, amelynek egyedi jellemzői vannak. A játékos karakter, a Pogo nevű kis zöld lény küldetése, hogy elpusztítson nyolc, a tengerben épült tornyot, bombákat rakva a tornyok csúcsaira. Pogo haladását ellenségek és akadályok akadályozzák, amelyeket el kell kerülnie, hogy elérje a torony tetejét.
Minden toronynál alulról indul, és fel kell jutnia a torony tetejére. A tornyok henger alakúak, külső részükön párkányok vannak vízszintesen, vagy lépcsőket alkotva, esetleg liftekkel összekötve . A hengeres forma miatt a tornyoknak nincs „bal” vagy „jobb” oldala, ehelyett a Pogo körbejárhatja a tornyot.
Amikor balra vagy jobbra sétál, mindig a képernyő közepén marad. A mozgó Pogo sprite helyett a mögötte álló torony fordul az óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányba.
A torony tetejére vezető út mentén Pogo számos különféle ellenséggel találkozik, melyek többnyire alapvető geometriai alakzatokként jelennek meg. Pogo néhány ellenséget lelőhet, míg néhányra nem hat a lövöldözés. Az ellenséggel való érintkezés lelöki Pogot az alsó párkányig. Ha alul nincs párkány, a tengerbe zuhan és megfullad.
Miután elérte a torony tetejét, be kell lépnie egy ajtón, hogy beindítsa a torony megsemmisítő mechanizmusát. Ezt követően a torony a tengerig omlik. Ezután Pogo felszáll a tengeralattjárójára.

Videó a játékról

A játék letölthető innen: