2024.06.17.

8bit.hu

8 bit hírszerzők portálja

Target: Renegade

Target: Renegade borító

Készül a Target: Renegade ZX Spectrum Nextre

Az ZX Spectrum Next második kiadásával nem csak a Fist jön, hanem a Target: Renegade is. Több szín, sok-sok ugrórúgás.

Bizony járni fog a Nexthez minden idők legjobb kooperatív verekedős játéka, a Target Renegade.

Egy apróságról elfeledkeztem, mikor legutóbb beszámoltam az Exploding Fist megjelenéséről, pedig ugyanabban a hírlevélben olvastam mindkettőt. Sőt, ugyanaz a WASP team készíti ezt is, csakhogy nem szeretnének egyszerre két izmos címet kalapálni még ők sem, úgyhogy akkor ugranak majd neki a Renegade-nak, mikor a Fistet már érdemben befejezték.

Target: Renegade – ZX Spectrum Next
A fehér póló mindig is divat lesz, de haver, a fekete mellényt ki nem állhatjuk!

Egyelőre ezen a képen túl semmim sincs a készülő Renegade-ról, de már ez is ígéretes. Hacsak nem egy beugratós átszínezett kép ez, arra következtetek, hogy a színes figurák már megvannak, a háttér nem festi sárga-feketére sem az ellenfeleket, sem a főhőst. Nem hinném, hogy tartani kéne attól, hogy elfogynak a ZX Spectrum Next szprájtjai, remélem mielőbb osztogathatom az emblematikus ugrórugásokat Nexten is. Sőt, osztogathatjuk, hiszen a 8-bites platformokra eddig megjelent Renegade verziókban ketten összedolgozva is neki lehetett állni a küldetésnek.

A Target: Renegade eddig ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC és NES platformokra jelent meg. Bizonyára egyetérthetünk abban, hogy más platformok jobb színkezelése ellenére is a ZX Spectrum változat talán a legjobban játszható. (Rendben, én csak Spectrumon és C64-en próbáltam, ha mások a tapasztalataid, kérlek kommentelj.)