2024.06.17.

8bit.hu

8 bit hírszerzők portálja

Impossible Mission Videoton TV-Computeren

Impossible Mission - Videoton TVC

Készül az Impossible Mission Videoton TV-Computerre

Készül az Impossible Mission Videoton TV-Computerre. A Youtube Demo alapján a pályák már jelentős részben elkészültek.

A Doberdo Brothers nem tétlenkedik! A 2019-es International Karate + és a 2020-as Puckman után már javában készül a közismert és méltán népszerű Impossible Mission TVC-s átirata. A demófelvételen a készítők megmutatják a pályák jó részét. A Videoton TVC képes 16-színű grafikus módra, mely 128×240 pixeles felbontásával viszonylag közel áll a Commodore 64 multicolor üzemmódjához (160×200 képpont). A felbontáskülönbséget láthatóan könnyedén áthidalták a feljesztők, és egyelőre úgy tűnik, hogy a hardveres sprite támogatás hiánya sem lesz akadály.

Sáránszki Mihály, a csapat grafikusa írta Facebookon:

Az eredetiben három színűek a tárgyak, TVC-n öt-nyolc. És alaposan át/újra vannak rajzolva. A videó szobánként van összevágva, zene azért van, hogy ne unatkozzunk a hét perc alatt, de az üvöltés valódi, már a program adja ki.

Facebook, Videoton TV Computer – TVC csoport

A színpaletták mindkét gépbe be vannak égetve és persze nagyban különböznek, amivel nincs mit tenni, mégis, az eltérő színárnyalatok ellenére is egyből Impossible Mission hangulatunk lesz és örömmel maradunk TVC rajongók, kvázi örökre.

Összevetésül, egy kép az eredeti játékból: